Hoge kwaliteit keukenapparatuur
voor u ontworpen en ontwikkeld in Australië
 
Zoals een oud gezegde zegt: "Je betaalt voor KWALITEIT en KWALITEIT gaat eeuwig mee" - Justin Chellis, Ayr, Queensland.

Wat is het verschil tussen de fijne zeef, de grove zeef en de dichte zeef?

De juicer heeft een fijne zeef voor hardere producten (ULTEM/PEI Materiaal) en een grove zeef voor zachte producten, inclusief fruit (Nylon Materiaal).

De fijne zeef heeft kleine gaten, zodat u minder pulp in uw sap krijgt. De grove zeef zorgt voor meer vezels in uw sap.

In de meeste gevallen kan de fijne zeef te allen tijde worden gebruikt, tenzij u op zoek bent naar sap met meer pulp, maar dat is uw persoonlijke voorkeur.

De dichte zeef, soms de homogeniserende plaat genoemd (ULTEM/PEI Materiaal), wordt gebruikt om notenboters, ijs en babyvoeding te maken en scheidt geen vocht van de pulp.

 

Tips voor het gebruik van de Optimum 400 en het voorkomen van verstopping, terwijl u het pulp verminderd:

Tip #1) Druk/duw geen voedsel in de juicer

De meesten onder ons hebben waarschijnlijk ooit al eens sap geperst met een oude sapcentrifuge. Misschien herinnert u zich nog, dat deze machines veel kracht vereisen, waardoor u hard op het voedsel moest duwen vooral bij groter fruit of groenten zoals appels en wortelen. Door deze in de voedingsbuis te duwen, versnipperde het draaiende mes de groenten en fruit in kleine stukjes die dan in het rond vlogen.

 

Gebruik dezelfde duwkracht niet met de Optimum Juicer of een andere slowjuicer. Er is geen draaiend mes en er vindt geen versnippering plaats. Er is geen kracht noodzakelijk. In plaats daarvan kunt u het voedsel gewoonweg in de "voedingsbuis" laten vallen. Er is praktisch geen kracht nodig. Wanneer u meer voeding door de buis stopt, zal de avegaar vastlopen. Dit zorgt ervoor, dat de pulp overloopt en de juicer blokkeert.

Wanneer u cresses juiced, vul de Optimum Juicer dan met kleine hoeveelheden cress. Snijd de cress in korte stukken van ongeveer 3 cm lang. Dit zorgt ervoor, dat alles gemakkelijk uit de pulpuitgang komt. U moet de cress niet in een bal 'kneden'. In feite kan u kleine hoeveelheden cress, koriander, peterselie, boerenkool, spinazie en andere bladgroenten juicen zonder dat u enige kracht hoeft uit te oefenen.

Een geweldige tip is het blad van de steel te verwijderen bij grote bladgroenten en groenten die veel vezels bevatten. Snijd alle bladen en stelen in lengtes van 3 - 5cm lang en voer ze langzaam door de avegaar. Gebruik de stamper enkel zachtjes indien nodig.

Tip #2) Juice lage vezelplanten eerst en vezelrijke planten als laatste

Een belangrijke tip: Als je planten met veel vezels, zoals selderij en spinazie wil juicen, juice ze dan als laatste! Waarom? Bij het persen van vezelrijke planten kan er een prop ontstaan van plantresten bij de pulpuitgang. Als deze uitgang verstopt raakt, kan er pulp in het sap terechtkomen. Volg tip #1 om deze kans te verminderen naar bijna 0%.

Zolang de pulpuitgang openstaat, zal het pulp in uw sap worden geminimaliseerd. De beste manier om verminderde pulp te krijgen is de groenten en fruit met weinig vezels, zoals appels, wortelen, etc. eerst te juicen en de vezelrijke groenten en planten tot het laatst te bewaren. Op deze manier krijgt u een beter resultaat voor wat betreft de pulp in uw sap.

NB: Als u van plan bent grote hoeveelheden te juicen en u het niet vervelend vindt een kleine hoeveelheid pulp in uw sap te hebben, dan is een ander alternatief (om ervoor te zorgen dat uw juicer niet verstopt raakt) de bladgroenten af te wisselen met andere ingrediënten zoals wortels en rode bieten.

Tip #3) Plaats de rode stekker correct

Zorg ervoor, dat de rode rubberen stekker op de onderkant van de juicekom op de juiste manier is aangebracht. Dit onderdeel is afneembaar voor reiniging van uw apparaat, maar wordt regelmatig niet juist aangebracht. De stekker fungeert als een drukpunt om het pulp uit te werpen.

Tip #4) Juice uw sap

Heeft u nog steeds te veel pulp in uw sap, dan kunt u het sap nogmaals juicen. Hierna zult u merken, dat er bijna geen pulp meer in het sap zit.

U kunt de sap ook uitpersen in een notenmelkzak. Maar dit kost meer tijd en moeite.

Gebruik van de juicekraan:

De juicekraan biedt een aantal extra functies voor de Optimum slowjuicer. Als deze correct geplaatst is, kunt u juicen met een gesloten kraan. Dit maakt een mengfunctie mogelijk, waarbij u ingrediënten kunt juicen en de juicekom kunt vullen (maximaal 300 ml) met uw favoriete mengsel. Zijn de ingrediënten gejuicet, dan kunt u de juicekraan openen en uw glas vullen met sap en schuim. Doordat de pulp automatisch uitgeworpen wordt, kunt u blijven juicen tot de kom vol is. De mengfuncties verbeteren ook het resultaat als u notenmelk maakt.

Hoe lang moet ik amandelen laten weken voor het maken van amandelmelk?

Wij raden aan de amandelen minimaal 6 uur te laten weken, maar 12-14 uur geeft een optimaal resultaat. Het water (gefilterd wordt aanbevolen) waarin de amandelen geweekt worden, dient elke 12 uur te worden vervangen.

Als het water regelmatig vervangen wordt, kunt u de amandelen langer laten weken, maar ze beginnen vaak te gisten, afhankelijk van de warmte en andere milieuomstandigheden.

Aangezien het weken bedoeld is om de natuur en regen te imiteren, kunt u na het weken de amandelen uit het water halen en ze laten spruiten (in een kweekbakje of in een notenmelkzak in een glazen pot en ze elke twaalf uur te spoelen). De amandelen gaan ontkiemen als u kwalitatieve amandelen heeft gekocht. Overtollig weken wordt afgeraden.

 

Wat zijn de dimensies van de Optimum 400 Juicer?

Hoogte: 46 cm

Breedte: 18 cm

Lengte: 23 cm

Andere dimensies 3.5 x 5.5 cm

Copyright Athena Solutions Pty Ltd

Trotse distributeur van de serie Optimum apparaten in Nederland

PayPal Logo

contact info

 • Athena Solutions Pty Ltd – Froothie (NL)
  Unit 1/ 24, London Drive,
  Bayswater VIC 3153,
  Australia
 • BTW-nummer: NL 824103099B01
  Klantenservice : [email protected]
  Telefoonnummer : 085 - 888 0396

INSTAGRAM